MSP Onions omarmt Industry 4.0

 

Op dit moment bouwen de OTA-leden aan een gloednieuwe, innovatieve, geautomatiseerde en volledig duurzame uienfabriek voor MSP Onions. In deze “slimme fabriek” nemen machines arbeidsintensieve activiteiten over, die gecontroleerd kunnen worden met een overkoepelende softwarelaag.

Lindert Moerdijk, eigenaar van MSP Onions: “Onze internationale klanten willen hoge kwaltiteit en 100% traceerbaarheid voor een lage prijs. Met de huidige manier van werken kan de Nederlandse uienindustrie niet volledig aan die eisen voldoen. Dat was de prikkel die we nodig hadden om actie te ondernemen.”

 
 

Kwaliteit en traceerbaarheid

MSP had drie belangrijk eisen: ze wilden de kwaliteit van hun uien significant verbeteren zonder de kiloprijs te doen stijgen, volledige traceerbaarheid van hun producten en verregaande automatisering op de werkvloer. Samen met de leden van de Onion Tech Alliance ontwierpen ze de best mogelijke productielijn.

Dankzij de overkoepelende softwarelaag die alle machines met elkaar laat communiceren (Eqontrol) is een simpele klik genoeg om een complete productielijn opnieuw in te delen. Door de modulaire indeling kan de productie makkelijk worden aangepast aan de vraag. Verder wordt de fabriek 100% CO2-neutraal.

Oplossingen en Producten bij MSP Onions

  • Eqraft: Toppers, Conveyers, Optical grader, Bin fillers, Scales, Baxmatics, Sewing Lanes, Control Cabinets, Line steering, Eqontrol

  • Modesta: Filters, Cyclons, Wind sifting, Extraction hoods, Scraper conveyers

  • Deprez: Orbiters, EvenFlows, Roller tracks, Bin fillers, Bin lifts, Rotation Tables, Shuttles

  • Symach: Pallet dispensers, Palletizers, Pallet shuttle cars, roller conveyors, Rotating arm wrapping machines

Meer weten over onze filtersystemen?

 
Modesta FiltersAgro