“Geen Britse filterinstallatie biedt dezelfde kwaliteit als Modesta”

 

De Britse Alf Ellis begon dertig jaar geleden met het bouwen van een eigen keuken in zijn garage. Langzaam kocht hij er apparatuur en gereedschap bij, opende hij zijn eerste werkplaats en begon hij mensen aan te nemen.

Nu bezit hij meerdere fabrieken, die samen ruim 9500 keukenkastjes per week vervaardigen. Hij ontwerpt complete keukens, die allemaal intern geproduceerd worden. Vorig jaar won zijn bedrijf Ultima Furniture het van IKEA in de kwaliteitstest van Britse consumentenbond Which.

 
 
De technologie van Modesta is fantastisch: hun oplossingen zijn energiezuinig en ze hebben een snelle installatie- en reparatieservice
— Alf Ellis, Ultima Furniture

Ultima Furniture werkt sinds 2010 samen met Modesta. Ellis: ‘In het Verenigd Koninkrijk zijn vergelijkbare machines te vinden, maar geen daarvan biedt dezelfde kwaliteit als Modesta.’ Na het installeren van het eerste filtersysteem in 2010 – die machine draait overigens nog steeds zonder onderbrekingen – leverde Modesta vorig jaar een nieuw filtersysteem aan een van Ultima’s vernieuwde fabrieken. ‘De technologie van Modesta is fantastisch: hun oplossingen zijn energiezuinig en ze hebben een snelle installatie- en reparatieservice,’ aldus Ellis. De modulaire opzet is daarbij een groot voordeel: dankzij de meerdere, kleine motoren kan de machine altijd op de benodigde capaciteit draaien zonder in te leveren op zuinigheid. En als er een onderdeel kapotgaat, kan de rest van het systeem gewoon doordraaien terwijl de reparatie plaatsvindt.

Meer weten over onze filtersystemen?

 
Modesta FiltersHout